استاد حسن عابدینی :
بیا بریم دشت کدو دشت ، همو دشتی که خرگوش نام دارد های بله بچه صیاد به پایش دام دارد های بله بچه صیدم را مزن …
همه ما اشعار بالا را حفظ هستیم و بارها آن را زمزمه کرده ایم . ولی شاید سالها است از خواننده این اشعار بی خبر باشیم .
بقیه در ادامه مطلب …
وقتی از استاد برای مصاحبه اجازه خواستیم با لبخند و تواضع خاص از ما استقبال کردند و با اشتیاق و علاقه فراوان به استقبال ما آمدند .
مصاحبه اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی روستای قوژد با استاد حسن عابدینی :
اینجانب حسن عابدینی متولد سال 1341 در روستای کسرینه واقع در 5 کیلومتری شهر کاشمر می باشم .
حدود 40 سال است که سابقه فعالیت در عرصه موسیقی را دارم و با دنبال کردن شعرهای محلی و سینه به سینه وارد این عرصه شدم.
من از کودکی به شعر و آهنگهای محلی علاقه داشتم و در شب نشینی ( چراغو ) با علاقه فراوان به ترانه های محلی گوش میدادم . یکی از قدیمیهای روستا مرحوم ” میرشعبان ” بود که شعرهای فولکلور و محلی مانند ” مغول دختر ” و ” خال گردن ” را بدون تار و ساز و با همان سادگی روستایی میخواند و الحق که زیبا اجرا میکرد.
در سال 1361 به جمع آوری شعرهای قدیمی پرداختم و با موتور ایژ تمام روستاهای منطقه را زیر پا میگذاشتم و روستا به روستا میگشتم و با پیرهای هر محل به گفتگو مینشتم تا شعر را کامل کنم . در سال 1368 ” آهنگ مندسین نامراد ( محمد حسین نامراد ) را اجرا کردم و تحت عنوان ” ز بام خانه شادی ” نوار کاست آن به بازار آمد و از آن استقبال فراوانی شد و این انگیزه ای شد برای ادامه این کار.
معروف ترین آهنگ شما ” آهوی دشت ” است درباره آن توضیح دهید :
ترانه آهوی دشت از آهنگهای قدیمی منطقه است که شعر آن از اشعار محلی است و آهنگ و تنظیم و اجرا را من با همکاری آقای هادی آزرم انجام دادم . از این آهنگ بازخوانیهای زیادی نیز انجام شدو خواننده های زیادی در داخل و خارج کشور آن را خواندند و حتی آقای مهران مدیری در سریال شبهای برره آن را اجرا کرد . که ما در آن زمان از وی شکایت کردیم ولی شکایت ما بی نتیجه ماند . البته من دنبال شکایت نبودم ولی حداقل انتظار من این بود که ایشان از من اجازه میگرفتند و من هم با کمال میل قبول میکردم .
موسیقی چه جذابیتی دارد که بسیاری را شیفته خود میکند :
موسیقی در خون ما خراسانیها وجود دارد و علاقه زیادی به موسیقی محلی دارند و گاهی کسی حتی با شنیدن یک دو بیتی به دنبال آن میرود چون موسیقی در ریشه ماست .
به جوانهایی که میخواهند وارد این کار شوند چه توصیه ای دارید :
اولین نکته برای کسی که میخواهد وارد عرصه موسیقی محلی و مقامی شود این است که بایستی حرمت ها حفظ شود و به سنتها و اصول این کار احترام گذاشت چون بسیاری از شعرها و آهنگها چند صد سال است که سینه به سینه منتقل شده است و باید به آن احترام گذاشت .
از اساتید خراسان به چه کسی علاقه مند هستید :
من از کودکی به کارهای استاد پورعطایی علاقه زیادی داشتم چون ایشان صدای بسیار دلنشینی داشتند . همچنین استاد کریم کریمی که از اساتید هستند . در حال حاضر هم به صدای استاد غلامحسین غفاری علاقه مند هستم .
در حال حاضر چه کار جدیدی دارید ؟
در حال آماده کردن آلبوم آهوی دشت 2 با شعر وتنظیم جدید هستم که شعر آن از مرحوم ” سید علی عاجل ” مداح معروف کاشمری است که ان شاءالله بعد از آماده شدن به بازار ارائه میشود .
با تشکر فراوان از شما که در این مصاحبه شرکت کرده اید و با آرزوی موفقیت در کارهای جدید برای شما .
استاد حسن عابدینی در حال ضبط در استودیو پاپ تهران
آلبوم ها :
ز بام خانه شادی
آهوی دشت
چشمه
ساز و آواز
آهوبره
دانلود آهنگ آهوی دشت با لینک مستقیم دانلود
دانلود فایل تصویری آهوی دشت در سایت آپارات دانلود
کلید واژه : خراسان رضوی – کاشمر – موسیقی محلی – سنتی – مقامی – حسن عابدینی – آهوی دشت – دانلود – آهنگ